Волинь Новини

Студенти та викладачі ВНУ досліджують Замок Радзивілів. Фото

Волинська археологічна експедиція Інституту археології НАН України спільно з Охоронною археологічною службою України та Волинським національним університетом імені Лесі Українки завершують першочергові археологічні дослідження Замку Радзивіллів в Олиці.

 

Подивитися на стан речей завітали ректор Анатолій Цьось, проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна, декан факультету історії, політології та національної безпеки Ярослав Ярош. Екскурсію гостям залюбки провів керівник Волинської археологічної експедиції Інституту археології НАН України, голова Волинського підрозділу Спілки археологів України, наш викладач Віктор Баюк.

 

олика 

олика 

Зауважимо, що роботи пов’язані з початком реставрації та пристосування Замку Радзивіллів у межах програми Президента України «Велика реставрація». До археологічних досліджень було залучено студентів факультету історії, політології та національної безпеки в межах впровадження Університетом елементів дуальної форми здобуття освіти.

 

олика 

олика 

олика 

Уже досліджено верхні майданчики, внутрішні двори та підземелля двох бастіонів, протрасовано куртини між бастіонами, зібрано велику колекцію рухомого археологічного матеріалу.

 

олика 

олика 

олика 

олика 

олика

Відділ інформаційної політики