Волинь Новини

Поштові послуги, як це працює

Від виборців до народного депутатаІрини Констанкевич надходили звернення щодо забезпечення споживачів поштовими послугами та інформацією.
На Волині стартував проєкт трансформації «Пересувні відділення Укрпошти». Тобто жителі користуються звичними послугами: доставка пенсій, соціальних виплат, сплата комунальних платежів, оформлення передплати. Пересувне відділення приїжджає у населені пункти за встановленим графіком.
Ірина Констанкевич ирішила розібратися із ситуацією і які є дійсно проблеми. Адже 23 округ – це переважно сільські території, де проживає чимало пенсіонерів, багатодітних. Обговорили найбільш гострі питання із очільником АТ «УКРПОШТА» у Волинській області Іваном Люсаком, аби отримати інформацію з перших вуст.
Одне із найбільш гострих питань, яке турбує мешканців 23 округу – своєчасність доставки друкованих ЗМІ і тут рішення знайдено: редакціям газет запропоновано випускати тираж щосереди, на день раніше, ніж було зазвичай. Таким чином 95% друкованих ЗМІ вдасться доставити до суботи.
Іван Люсак повідомив, що робота пересувних відділень постійно коригується, форматується, покращується. На усі скарги мешканців реагують та вирішують проблемні питання.
Також має бути автоматизовано 100% відділень у селах з населенням від 1200 до 2000 жителів. А в села з меншою кількістю – й надалі приїжджатимуть пересувні відділення. Усього в області функціонує 97 автомобілів пошти.
Щомісяця забезпечується видача 102 тис пенсій та 40 тис соціальних допомог.