Волинь Новини

Отримали 12, а мало бути 29: чому у Луцьку не їздять обіцяні автобуси

Суми отримали тролейбуси з луцького автозаводу, а Луцьк – ні.

Днями луцький автозавод «Богдан» відправив партію тролейбусів до Сум. Водночас сам Луцьк – своєї партії «рогатих» досі не дочекався, пише ІА Конкурент.

Цю проблему обговорювали під час чергової сесії Луцькради.

«19 тролейбусів поставлені у місто Суми в той час, коли Луцьк не зміг отримати свої 17 тролейбусів вчасно. Звучали раніше і причини чому так склалося. І називали одну із причин – ковід. Скажіть чи вдалося з’ясувати причину такої ситуації?», – запитав Михайло Наход, депутат Луцькради від фракції «Громадянський рух “Свідомі”».

Своєю чергою, луцький міський голова Ігор Поліщук пообіцяв, що 17 нових тролейбусів з’явиться у Луцьку вже на початку наступного року.

«Оцінюючи сьогодні сферу машинобудування, автомобілебудування – дійсно є проблеми із запчастинами. Є проблеми, щоб купити новий автомобіль і все інше. Чи так це чи не так, я не можу відповідати за нашого контрагента, але обіцяють, що в першому кварталі наступного року 17 тролейбусів, які ми мали отримати, мають бути поставлені», – розповідає Ігор Поліщук.

Нагадаємо, Луцьк мав отримати 29 тролейбусів ще на початку осені. Однак, нині містом курсує лише 12 нових транспортнихзасобів.