Доки одні волиняни гуглять, чого б смачненького приготувати на свята та де вигідніше скупитися, інші надають перевагу домашньому натурпродукту. Для цього упродовж року а то й довше, вигодовують кабанчика.
Знімальна група 12 каналу побувала у селі Топільне і на власні очі бачила, як там готуються до новорічно-різдвяних свят.
Справжня підготовка до свят починається за хлівом. Тут двоє чоловіків саме пораються із щойно заколотим та вже просмаленим кабанчиком. Миють та шкрябають, щоб шкірка сала була чистою і м’якою.
Розділяти свиню, кажуть чоловіки, треба починати треба з голови. Тоді вже годиться зняти грудинку та злити кров. Увесь процес заготівлі свіжини у господарів займає години три. Із свинячих ратиць, вух та п’ятака – тут готують традиційні страви.
За рік, розповідають, кожен справжній господар має вигодувати два кабани. Одного колють перед Новим роком, а другого до Пасхи.