Волинь Новини

Жителі однієї з багатоповерхівок у Луцьку скаржаться на сморід. ФОТО, ВІДЕО

У Луцьку жителі багатоповерхового будинку на вулиці Бенделіані, 5 скаржаться на неприємний запах із підвального приміщення.

Про це Суспільному розповів лучанин Микола Громик, пише ІА Волинські Новини.

Лучанин живе на першому поверсі у третьому під’їзді будинку. Каже: у його квартирі сморід відчутний уже декілька днів, тож з проблемою довелося звертатися до комунальників.

«Проблема тут постійна була, що сморід із підвалу йде. Десь каналізація протікає. Перед святами завжди забивається», – каже Микола Громик. Додає: майстри з ЖКП та водоканалу приїжджають, але люди знову час від часу забивають каналізацію.

Лучанин Леонід Стукач, який проживає на вулиці Бенделіані, 5, розповів: смороду з підвального приміщення на сьомому поверсі не чути.

«Може на першому чути, а в нас все добре. Якщо чисто, то запаху немає. От сьогодні ще забито було, хоча чути не було запаху», – говорить чоловік.

Неприємний запах відчутний у двох під’їздах багатоповерхового будинку. Причиною цього став забруднений каналізаційний колодязь, повідомив заступник директора ЖКП №2 Роман Стецькович.

З його слів, з проблемою смороду мешканці будинку звернулися до ЖКП 18 грудня. Завершили прочищання каналізаційних труб вдалося лише через два дні за допомогою хімічних засобів і гарячої води.

«Людям важко винести сміття і вони все кидають в каналізаційну мережу. Тільки сьогодні (20 грудня – ред.) вдалося прочистити: ми витягнули рулон туалетного паперу, який розбух і не давав можливість нормально прочистити», – розповів заступник директора ЖКП №2.

Працівники комунального підприємства «Луцькводоканал» щодня виявляють майже 30 непочищених каналізаційних колодязів у місті, – повідомила телефоном речниця підприємства Ольга Федоренко.