Волинь Новини

ВНУ отримав престижну нагороду

У Страсбурзі відбулося офіційне вручення нагороди в межах конкурсу від Департаменту освіти Ради Європи, де ВНУ імені Лесі Українки був представлений «Університетською практикою із забезпечення якості освіти».

Тож у конференц-залі головного корпусу відбувся брифінг щодо участі нашого Університету у роботі конференції Ради Європи «Кращі практики із сприяння академічній доброчесності у вищих навчальних закладах Європи».

 

стразбург

 

стразбург

 

У заході взяли участь ректор Анатолій Цьось, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Лариса Засєкіна та представники команди проєкту: завідувач кафедри міжнародних економічних відносин та управління проектами Андрій Бояр, доцент кафедри прикладної лінгвістики Олена Котис, начальник науково-дослідної частини Ірина Глова, начальник відділу міжнародних зв’язків Владислав Коломечюк. В онлайн-режимі до розмови приєднався постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк.

 

стразбург

 

стразбург

 

«Для ефективної роботи Університету важливо не тільки створити, а й реалізувати філософію діяльності. І ми в основі стратегії поставили якість освіти. За півтора року ми зробили багато: підвищили вимоги до викладання, почали втілювати елементи дуальної форми здобуття освіти та програму подвійного диплома, налагодили співпрацю з громадами. Ми єдині з України, хто переміг у конкурсі Ради Європи. Тож можу стверджувати, що якщо матеріально ми програємо європейським закладам освіти, то за рівнем навчального процесу – цілком конкурентні», – сказав на початку зустрічі Анатолій Цьось.

 

стразбург

 

стразбург

 

Лариса Засєкіна докладніше розповіла про історію цієї перемоги: «Ми вирішили подати на конкурс свої досягнення, бо програма розвитку Університету справді втілюється високими темпами. І академічна доброчесність – серед наших переваг. Ми вирішили боротися не з наслідками, а працювати над цінностями, серед яких головні – справедливість, чесність, прозорість. Ця перемога – довгий шлях, а не випадковість, бо працювали з трьома цільовими групами: адміністрація, викладачі та студенти».

 

стразбург

 

стразбург

 

Постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк також привітав усю Україну з перемогою вітчизняної вищої освіти: «Вітаю Волинський національний університет імені Лесі Українки з цим визначним здобутком. Цей конкурс приурочено до Дня боротьби з корупцією. У ньому брало участь 46 закладів із 23 країн. І наш український університет увійшов до десятки лауреатів. Це надзвичайно висока планка, тому бажаю іншим закладам також долучитися до академічної доброчесності».

 

стразбург

 

стразбург

 

стразбург

 

Відповідаючи на запитання журналістів, представники команди проєкту розповіли, що критеріями у конкурсі академічної доброчесності були: включення студентів у цей процес, робота зі стейкхолдерами, конкретні дії (дисципліни, проведені заходи) та як впроваджувалася академічна доброчесність в умовах дистанційного навчання. Тож на завершення зустрічі всі присутні погодилися, що перемога Університету – перемога України на міжнародній арені.