Волинь Новини

Людство нищить саме себе, – намісник Жидичинського монастиря про кінець світу

Намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря у Жидичині Константин Марченко вважає, що людство знищує саме себе. Саме у цьому контексті, на його думку, слід говорити про кінець світу.

Про це він сказав у програмі «Духовна абетка» на 12 каналі 15 грудня.

«Церква каже, що кінець світу буде. Тільки не в тому сенсі, що прилетить якась комета Хейла Боппа і нас розіб’є. Людство нищить саме себе. Ми зрікаємося віри, захоплюємося атеїзмом, захоплюємося примітивними плотськими нехорошими тенденціями на зразок ЛГБТ. Ми самі себе підводимо до винищення. І якщо говорити про кінець світу, то треба говорити десь у цьому контексті. А який той кінець світу буде достеменно точно? Поживемо – побачимо», – міркує священник.

Втім, людина не повинна жити у страху постійно, каже він.

«Треба жити, усміхатися, щось будувати, створювати. Бо оцей фаталізм – дуже серйозна спекуляція в релігійному світі, щоб тримати людей у страху. Про кінець світу треба думати, але без фаталізму, без страху. Тому що там, де є божественна любов, страху нема. Треба думати: я вірю Богу, і якщо він говорив про кінець світу, то, напевно, у той момент він потурбується про мене, а якщо я не вірю Богу, але боюся кінця світу… Тут я можу порадити тільки навести лад у своїх взаєминах із Богом. Тоді буде не так страшно», – запевнив Константин Марченко.

Нагадаємо, луцький священник Віктор Михалевич, посилаючись на Святе Письмо, стверджує, що ніхто не знає, коли настане кінець світу. Водночас, аналізуючи сучасне людське життя, він вважає, що нинішній світ уже близько до свого кінця.