Волинь Новини

У Луцьку колишній прикордонник торгував амфетаміном

У Луцьку судили колишнього прикордонника, який торгував амфетаміном. За рішенням Луцького міськрайонного суду чоловік проведе за ґратами рік та шість місяців.

Як ідеться в матеріалах справи, у вересні 2019 року уродженець Бердичева Житомирської області запропонував своєму знайомому купувати у нього амфетамін по 200 гривень за один грам. Кілька разів обвинувачений збував наркотики цьому чоловіку та іншим знайомим у Луцьку.

Відзначимо, що одного з чоловіків працівники СБУ залучали до оперативних закупок. В середині листопада поблизу кафе «Гранат» на вулиці Шота Руставелі поліцейські затримали торговця з посилкою наркотиків, яку він отримав на «Новій пошті», аби в подальшому продавати.

У суді обвинувачений визнав свою вину по усіх епізодах. Обираючи міру покарання, суд врахував, що чоловік добровільно пройшов курс лікування від наркотичної залежності, щиро розкаявся у вчиненому та активно сприяв правоохоронним органам у розкритті злочинів, має на утриманні матір з інвалідністю та брата, який має інвалідність з дитинства, а також проходив військову службу в прикордонних підрозділах Збройних Сил України.

Однак за рішенням суду він все ж проведе за ґратами один рік та шість місяців. Також у нього конфіскували майно та позбавити його спеціального звання – «старший сержант».