Волинь Новини

Ректор ВНУ підбив підсумки 2021 року

Кожен прожитий нами рік характеризується таким собі сальдо між успішними діяннями та певними прогалинами. А у функціонуванні такого потужного закладу вищої освіти як наш Університет – і поготів. Тож цілком виправдано, що у грудні трудовий колектив ВНУ імені Лесі Українки зібрався, щоб підбити підсумки 2021-го й означити орієнтири для 2022 року. 

вну

На початку голова профспілки Володимир Кравчук згадав усіх працівників Університету, що цьогоріч відійшли у засвіти, тож присутні вшанували померлих хвилиною мовчання. Після цього було визначено перелік питань до обговорення й оцінювання: звіт ректора за 2021 рік; виконання колективного договору; підготовка документів щодо забудови на ділянці, що належить ВНУ імені Лесі Українки; затвердження правил внутрішнього розпорядку. 

На початку своєї промови-презентації Анатолій Цьось укотре наголосив, що немає успіхів ректора, а є перемоги всього колективу Лесиного університету. І насправді то звіт про спільну діяльність керівництва, професорського-викладацького складу та працівників структурних підрозділів. 

вну

«Нам є чим пишатися, і ми подовжуватимемо про це голосно говорити, – зазначив ректор ВНУ імені Лесі Українки. – За цей рік не тільки вся Україна побачила презентацію нашої гордості – Повного академічного зібрання творів Лесі Українки, а й Польща. Ця праця довела, що наша філологічна школа найсильніша в державі. За різними рейтингами ми покращили свої позиції, кількість захищених докторських дисертацій також доволі хороша».  

Анатолій Цьось щиро подякував колегам за виграні міжнародні гранти для впровадження освітніх програм на базі Університету, за залучення коштів із підвищення кваліфікації вчителів, за відмінне проведення вступної кампанії, за високій рівень PR-кампаній і комунікації, за гідний не тільки науковий, а й спортивний рейтинг на всеукраїнському рівні. 

вну

Водночас він висловив радість за істотне збільшення іноземних студентів, особливо з Китаю, а також побажання щодо поступової адаптації навчальних програм для викладання дисциплін англійською мовою, що сприятиме збільшенню популярності ВНУ імені Лесі Українки за кордоном. 

вну

Проректор з науково-педагогiчної роботи та iнновацiй Вадим Ульянов повідомив, що Університет увійшов до рейтингу найкращих закладів вищої освіти світу – QS World University Rankings. Рейтинг QS – один із найавторитетніших і розраховується за методикою британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS). Тому це вже велика спільна перемога всього колективу. 

Після виступів присутні на конференції визнали роботу ректора задовільною.  

 

Відділ інформаційної політики