Волинь Новини

Черги з вантажівок на “Ягодині”: у чому причина

У міжнародному пункті пропуску “Ягодин” на перетин кордону очікує 460 водіїв фур, —розповів керівник Волинської митниці Артем Гузь.

Причина у тому, що польська сторона від 15 грудня вимагає від українців мати із собою не лише сертифікат про вакцинацію проти COVID-19, а й негативний ПЛР- або антиген-тест, — каже керівник Волинської митниці Артем Гузь. Додає: ці вимоги не стосуються учнів та студентів, які навчаються у Польщі.

Водій Володимир Вівчарук учора приїхав з Києва. Чоловік каже черга була — 8 кілометрів. За 12 годин очікування він просунувся лише на 600 метрів. Водій причину знає – польська сторона вимагає ПЛР-тести. Каже: дійсні вони лише 24 години, їхня вартість у приватних лабораторіях, які працюють біля кордону — 500-600 гривень.

Нині на «Ягодині» експрес-тести роблять дві приватні лабораторії, на один витрачають від 15 до 30 хвилин, – розповіла керівниця обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко. Вартість ПЛР-тесту у приватних лабораторіях ніхто не регулює. Каже: сьогодні на пункті пропуску запрацює державна лабораторія, у ній тести робитимуть троє медиків і вартуватимуть вони 300 гривень.

Ситуацію на кордоні обіцяють владнати до 20 грудня, — каже Артем Гузь.