Волинь Новини

Де і за скільки на Волині можна зробити ПЛР-тест для перетину кордону

Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України надає спектр послуг мікробіологічної лабораторії.

Так, ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» співпрацює з додатком «Дія», йдеться на сайті установи. 

Послуга  доступна для осіб, які звернулися для ПЛР-тестування на COVID- 19 в установу. Тут люди мають можливість провести ПЛР-діагностику, отримати результат в день звернення (7 днів на тиждень)  та   згенерувати людям COVID-сертифікат на підставі негативного результату ПЛР-тесту. Документ дає право без обмежень працювати, відвідувати заклади та пересуватися у жовтій та червоній зонах карантину. Термін дії сертифікату – 72 години з моменту здачі аналізу.

Для формування COVID-сертифікату необхідно мати при собі внутрішній або закордонний паспорт та ідентифікаційний код. Також  попередньо укладену угоду із сімейним лікарем (ці дані необхідно для коректної роботи Електронної системи охорони здоров’я).

Для того, щоб  згенерувати COVID-сертифікат  необхідно встановити та  відкрити  додаток «Дія»,  і вибрати  вкладку «Послуги», «COVID-сертифікати» та обирати тип COVID-сертифікату.

Нагадуємо, з появою нового штаму коронавірусу «Омікрон» уряди деяких країн Європи прийняли рішення посилити карантинні обмеження.  Особи що прибувають  мають пред’явити негативний тест (ПЛР або антиген), який зроблений не раніше ніж за 24 години до перетину кордону. Вимога тесту стосується і вакцинованих мандрівників.

ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ»  пропонує свої послуги громадянам, які бажають на платній основі обстежитись методом ПЛР або імунохматографічним методом (швидкий тест)   на SARS CoV-2 у зв’язку з виїздом за кордон чи з метою припинення самоізоляції після прибуття з інших країн. Мікробіологічна лабораторія установи є верифікованою лабораторією, що може вносити результати тестувань на COVID-19 методом ПЛР при припиненні самоізоляції  через застосунок «Вдома» та додаток «Дія».

Лабораторія укомплектована висококваліфікованими кадрами, забезпечена сучасним обладнанням,  тест- системами нового покоління. Протягом 2021 року проведено 215 тис., наявні потужності дозволяють протягом 3-5 годин видавати результати.

Вартість дослідження  методом ПЛР на виявлення  вірусу SARSCoV-2 становить 776, 54 коп.

  • Обстеження проводяться в робочі дні та суботу, неділю(сім днів на тиждень).
  • Результат дослідження видається  в день обстеження, при здачі матеріалу до 12-00, або на наступний день (при здачі матеріалу після 14-00).
  • Результат дослідження  видається українською та англійською мовами з QR кодом без додаткових доплат.

Тестування біоматеріалу  на виявлення антигену до SARS CoV-2 імунохматографічним методом (швидкий тест) вартість дослідження 301 грн. 20 коп., термін виконання – протягом одної години.