Новини

Волиняни пенсійного віку зможуть отримати тисячу без “Дії”

Волиняни та мешканці інших областей країни вікового сегменту 60+ зможуть отримати 1000 гривень із програми «єПідтримка» без застосунку «Дія».

Про це під час брифінгу 14 грудня проінформувала заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук.

З її слів, отримати 1000 гривень за повний курс вакцинації мешканці країни зможуть з 19 грудня. Електронні кошти дійсні протягом чотирьох місяців.

Спікерка зазначила, що відучора, 13 грудня, уряд ухвалив рішення дозволити мешканцям області та України вікової категорії 60+ з січня 2022 року витрачати кошти з програми «єПідтримка» на придбання ліків.

«Саме вікова група 60+ має дуже багато хронічних захворювань, які потребують лікування і цим людям часто не цікаві театр, кіно та авіаквитки. Тому ці ліки можна буде придбати за рахунок електронної карточки з січня 2022. У МОЗ, Кабміні та Мінцифрі вже розробляють механізм отримання цих коштів особами пенсійного віку, зокрема тими, хто проживає у сільській місцевості, за допомогою банківської картки без застосунку «Дія».

Насамкінець посадовиця закликала волинян віком 60+ пройти повний курс вакцинації, щоб у січні отримати кошти на банківську картку.