Волинь Новини

У луцьких закладах шукали фейкові ковід-сертифікати

У Луцьку поліцейські спільно з чиновниками Волинської ОДА і Держпродспоживслужби влаштували рейд, аби виявити порушників карантинного режиму.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП, – Конкурент.

У четвер, 9 грудня, поліцейські разом з фахівцями Держпродспоживслужби та представниками Волинської ОДА перевірили заклади харчування, магазини не побутових товарів та інші місця громадського користування щодо дотримання персоналом і громадянами правил та обмежень карантину, а також наявності необхідної COVID-документації.

Такі профілактичні рейди мають здебільшого превентивний характер. Сьогодні, за словами заступника начальника відділу превенції Луцького районного управління поліції Віталія Хилимончука, зверталась увага на виявлення підроблених ковід-сертифікатів.

Тож такі документи просили пред’явити не лише в персоналу, а й у відвідувачів закладів.

«У всіх громадян або були відповідні сертифікати про вакцинацію, або чинні довідки, що вони перехворіли», – розповів Віталій Хилимончук.

Разом з тим, були виявлені певні прогалини щодо роботи: відсутність журналу обліку температурного скринінгу, журналу обробки поверхонь, смітників для використаних засобів індивідуального захисту тощо. У такі заклади рейдова група завітає повторно та проведе перевірку. Якщо порушення далі будуть, власників притягнуть до відповідальності.

Правоохоронці продовжують проводити профілактичні заходи та закликають громадян дотримуватись карантинних обмежень! Бережіть себе!