Волинь Новини

Волинянка єдина в Україні без помилок написала радіодиктант

Вчителька української мови у школі села Комарове Ковельського району Галина Шура єдина в Україні без помилок написала всеукраїнського радіодиктанту.

Загалом було 14,5 тис. учасників, які прислали свої роботи на перевірку, вона єдина не допустила жодної помилки, – пишуть на сайті «Українському радіо».

Про це повідомили 9 грудня. Волинянка без жодної помилки написала цьогорічний радіодиктант. Про себе жінка зазначила, що вона працює у НВК «Загальноосвітня школа-дитсадок» села Комарове вчителькою української мови.

У коментарі Суспільному вона розповіла, що працює в школі 36 років. Це вже друга її перемога на радіодиктанті. За цьогорічну перемогу жінці вручать диплом, а також подарують книги від одного з українських видавництв.

Відомо, що однієї помилки припустились лише троє учасників, які здавали свої роботи на перевірку. Йдеться про Наталію Палій з Львівської області, Максима Слюсаревського з Києва та Юлію Шекет (звідки вона, не вказано). По дві помилки зробили 12 учасників диктанту. Всього на перевірку до «Українського радіо» надійшло 14,5 тис. листів.

Нагадаємо, радіодиктант до дня української писемності та мови українці писали 9 листопада. Цьогоріч його диктував Юрій Андрухович, він зачитав уривок зі своєї нової книги. У соцмережах письменника розкритикували за дуже швидкий темп начитки, через що багато хто не встигав перевірити написане.