Волинь Новини

На Волині нечистоти із ферми потрапляють в річку

На Волині мешканці села Бубнів скаржаться на роботу ферми, яка зливає нечистоти в відстійник, звідки гній потрапляє в річку та на вулиці села. РЕКОМЕНДУЄМО Міндовкілля презентує Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів HarvEast на Донеччині використовуватиме стічні води для зрошення полів.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь». «Господарством просто була вирита яма, куди стікали нечистоти. Коли пішов дощ, яма переповнилась і це все пішло на вулиці села. Також гноївка з ями потрапляє просто в русло річки Чорногузки», — розповідає Олена Заграєва, місцева мешканка.

Слід додати, що Держекоінспекція також встановила факт витоку нечистот тваринного походження і неправомірного зливу їх. Але перевірка не відбулась до кінця, оскільки на фермі якраз відбувалось переоформлення договорів. Крім того, Держпродспоживслужба погоджується, що на фермі неправильно поводяться з відходами. «Через таку ситуацію в ґрунті перевищено норму сульфатів та фосфору в 1,2 рази, нітратів — в 2,2 рази, хлоридів — в 3,3 рази», — заявили у відомстві. Підкреслимо, що наразі поліція відкрила дві кримінальні справи.