Волинь Новини

Луцький міський голова прокоментував нарікання лучан на громадський транспорт

У Луцьку з перевізниками, які порушують умови договору, продовжать розривати договори, а на вивільнені маршрути шукатимуть нових. Окрім того, на маршрут №9 в місті вийде додатково один автобус, аби інтервал руху становив 15 хвилин.
Повідомляє ІА Волинські Новини.
Як інформувала на оперативній нараді директорка Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп’як, на групу оперативного реагування 15-80 протягом листопада надійшло 60 звернень, які стосувалися роботи громадського транспорту в місті.

«Варто зазначити, що мешканці нарікали на інтервал руху у вихідні дні і вечірні години, відмову водіїв їхати до кінцевих зупинок, ігнорування пасажирів на зупинках, порушення заходів безпеки в транспорті. Ще вісім звернень стосувалися руху електротранспорту», – сказала вона.

Луцький міський голова Ігор Поліщук звернув увагу, що відділ транспорту має складати акти на перевізників, які порушують умови договору.

«Водії не мають права не доїжджати до кінцевих зупинок. Якщо є така інформація, виходьте, складайте акти, будемо далі розривати договори та міняти перевізників», – звернувся він до керівника відділу транспорту міськради Віктора Главічки.

Також зауважив, що питання щодо інтервалу руху автобусів і тролейбусів у місті потрібно вивчити, аби відслідкувати маршрути, на які є найбільше нарікань.

«На маршрут №9 потрібно додати автобус для того, щоб інтервал руху був 15 хвилин. Це нормальний інтервал руху. В усіх європейських містах транспорт не ходить кожні 5-10 хвилин. Щодо решти маршрутів також працюємо, як і до цього: складаємо акти на всіх перевізників для того, щоб перевезення в місті здійснювалися нормально», – наголосив він.