Волинь Новини

У Ковелі витрачають мільйони гривень на оновлення старих вбиралень у школах

У школах Ковеля ремонтують санвузли.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

У найближчі роки планують здійснити капітальний ремонт санвузлів шкіл та дитсадків громади, адже вони практично всі не відповідають вимогам часу і потребують оновлення. Цьогоріч роботи тривають відразу в декількох навчальних закладах.

У ліцеї №7  дев’ять санітарних кімнат, якими користувалися майже 50 років, довелось перепланувати, повністю замінити мережі, сантехніку. Ремонт на другому, третьому та четвертому поверсі вже завершили.  У цьому закладі люди з обмеженими фізичними можливостями часто проводять змагання з бочі.  Для їх зручності на першому поверсі облаштують інклюзивний санвузол. З бюджету громади загалом на ремонт виділили понад 1,3 мільйона гривень. Їх виконує ТОВ «Новобуд».

Реконструкція дванадцяти санітарних кімнат завершується у ліцеї №13. Їх відремонтували у тій частині приміщення, де знаходяться початкові класи. Після підрядник «Волиньекобуд» виконуватиме роботи в тій частині будівлі, де навчається середня та старша ланка. Загалом для цього закладу виділили кошти у сумі 4,4 мільйона гривень.

Працює бригада і в ліцеї №3 імені Лесі Українки, яка проводить капітальний ремонт одного санвузла. Частково вони там уже оновлені.

У ліцеї  №12 роботи завершили. Їх було розпочали торік. Там повністю у санвузлах замінили всю сантехніку, комунікації, поклали нову плитку. Встановили бойлери для підігріву води.

У закладах дошкільної освіти теж запровадили програму реконструкції санвузлів коштом бюджету громади. Розпочали з дитсадків №3 і №4.

У наступному році планують ремонтувати санітарні кімнати у ліцеях №10, №1, дитсадках № 5 та № 6.

Начальник управління освіти Віктор Бичковський зазначає, що уже працюють над проєктно-кошторисною документацією на ці об’єкти,  аби роботи провести у літній період, коли діти перебуватимуть на канікулах.