Новини

Сім областей готуються перейти у “жовту” зону: чи є у списку Волинь

Станом на неділю, 5 грудня, в Україні у “червоній” зоні знаходяться столиця та 18 регіонів. Так, йдеться про Вінницьку, Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Житомирську, Київську, Івано-Франківську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Луганську, Сумську, Рівненську, Хмельницьку, Черкаську, Херсонську, а також Чернігівську області.

У той же час у Києві та ще в семи областях показники захворюваності на коронавірус стають дедалі ближчими до “жовтої” зони карантину. Епідеміологічна ситуація покращилася у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Одеській, Херсонській, Луганській, Львівській та Рівненській областях. Там деякі складові статистики вже навіть кращі, ніж у “помаранчевій” зоні.

Зазначимо, що “помаранчевими” зараз є лише дві області – Закарпатська та Полтавська. У “жовтій” зоні – Кіровоградська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області.

Додамо, що МОЗ оголосило про можливе скорочення “червоної” зони незабаром. З неї може вийти одразу половина регіонів, які туди зараз входять.