Волинь Новини

На березі Світязя будують спорткомплекс за 19 мільйонів гривень. Фото

У селі Світязь Ковельського району будують мультифункціональний спортивний комплекс – наразі тут вже звели дві зблоковані споруди, з яких й складається комплекс.

Про це інформує управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

Як відомо, на базі практики спортивно-оздоровчого комплексу «Гарт» Волинського національного університету імені Лесі Українки, що у селі Світязь, у серпні поточного року стартувало масштабне будівництво спортивного комплексу в рамках програми «Велике будівництво».

За проєктом, спорткомплекс має дві зблоковані будівлі, тобто у кожної будуть окремі виходи назовні. Це одноповерхова спортивна споруда (44.0х24.0м) та триповерхова господарська (20.0 х 24.0м). Загальна площа спортивного закладу становить майже 2,5 тисячі квадратних метрів.

Відтак, уже встановлені спеціальні металеві конструкції, що необхідні для облаштування стін одноповерхової будівлі, та збудовано два поверхи господарської споруди. Наразі ж будівельники працюють над зведенням третього поверху господарського комплексу.

 

 

 

 

 

Окрім того, у закладі будуть дотримані усі вимоги інклюзивності та безбар’єрності. Тут передбачені пандуси та ліфти для людей з особливими потребами та маломобільних груп населення.

Будівництво спортивного комплексу на базі практики спортивно-оздоровчого табору «Гарт» планували завершити до кінця поточного року, однак через коригування проєктно-кошторисної документації повністю готовим він буде у 2022 році.

Загальна кошторисна вартість об’єкту спортивної інфраструктури становить понад 19 мільйонів гривень. З них 16 мільйонів 950 тисяч гривень – це кошти державного бюджету, решта – місцевого.