Волинь Новини

На Волині вчителям двох шкіл погасять заборговану зарплату

Заборговану заробітну плату отримають працівники закладів освіти сіл Гряди та Низкиничі.

Про це інформує Нововолинська міськрада за підсумками проведеної сесії.

Так, бюджет громади виконали на понад 105%. Ці кошти розподілили на ряд напрямків.

Враховуючи напружену ситуацію на українсько-білоруському кордоні, спрямували 49 тисяч гривень для придбання матеріалів для прикордонників 6 Волинського прикордонного загону.

Нововолинська ЦМЛ поповниться новим апаратом ШВЛ для тривалої респіраторної підтримки. Для його придбання виділили – 1 мільйон 700 тисяч гривень.

Комунальна галузь громади активно готується до зими. Спрямували 3, 4 мільйони гривень на придбання трьох нових одиниць техніки. Значний фінансовий ресурс на ремонт снігоочисної техніки, що на балансі УЖК і ВУКГ. Також виділили 300 тисяч гривень для встановлення нового світлофора на перехресті біля автостанції.

Чотири ліцеї Нововолинська отримають фінансування на реалізацію проєкту «Креативний простір». 250 тисяч гривень направлено на капітальний ремонт трибун і бігових доріжок; утеплення фасаду будинку спорту СОКу «Шахтар».

Буде погашено заборгованість з виплати заробітної плати працівникам закладів освіти сіл Гряди та Низкиничі, що утворилася, коли установи підпорядковувалися відділу освіти Іваничівської РДА. Після приєднання до Нововолинської ТГ, вдалося знайти спосіб, щоб компенсувати людям недоотримані кошти.