Волинь Новини

Коли у Луцьку на Шевченка відремонтують міст?

Проектного-кошторисна документація реконструкції мосту на вулиці Шевченка у Луцьку – на завершальному етапі. Наступного року на його ремонт планують виділити 10 мільйонів.

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради, пише ІА Волинські Новини.

Зі слів Луцького міського голови Ігоря Поліщука, після того як проект пройде експертизу буде оголошений тендер на реконструкцію шляхопроводу. Однак поки що в міській раді не визначилися, чи міст просто ремонтуватимуть, чи це буде повна реконструкція. Усе залежатиме від вартості проекту.

«Ми сьогодні вивчаємо питання щодо доцільності розширення його до трьох смуг. Все буде залежати від тієї суми, яка буде необхідна на розширення мосту. Але в будь-якому випадку у проекті бюджету на наступний рік передбачено 10 мільйонів гривень на початок робіт з реконструкції. Після того, як ми будемо бачити проект, кошторис, ми порадимося і визначимося, залежно від необхідної суми, чи варто розширювати його, чи ні. Але однозначно капітальний ремонт чи реконструкція буде розпочата наступного року», – наголосив він.

До слова, Луцький міський голова повідомив, що одним з варіантів ремонту мосту розглядають облаштування трьох смуг з реверсним рухом, що не потребуватиме будівництва додаткових опор. Цей варіант дасть змогу швидше відремонтувати міст і розвантажити його від великого потоку транспорту.