Волинь Новини

Показали, як виглядатиме пам’ятник загиблим героям на Волині. ФОТО

У Володимирі-Волинському затвердили проєкт пам’ятника “Воїнам, які загинули від агресії Російської Федерації”. У конкурсі взяли участь три проєкти.

Про це розповів Суспільному перший заступник міського голови Володимир-Волинського Ярослав Матвійчук, пише ІА ВолиньPost.

Переможцем конкурсу став проєкт львівського скульптора Любомира Кукіля.

Пам’ятник буде виготовлений із бронзи. Основою цієї скульптури є центральна фігура воїна з мечем у руках та розпростертими крилами за спиною.

Постамент пам’ятника у вигляді трьох монументальних стел нагадує форму козацької могили – кургану. За задумом автора, дзвін, що розташований по центру між стелами сполучає минуле та теперішнє.

Показали, яким буде пам’ятник загиблим воїнам у місті на Волині

Любомир Кукіль також запропонував свій варіант облаштування благоустрою навколо пам’ятника.

Зі слів Ярослава Матвійчука, вартість пам’ятника буде відома після затвердження проєктно-кошторисного плану.”Кошти на встановлення скульптури та облагородження території будуть закладені у міський бюджет на 2022 рік”, – розповів перший заступник міського голови Володимир-Волинського.

Ярослав Матвійчук каже: тільки на виготовлення пам’ятника потрібно щонайменше пів року. “Ми хочемо, щоб вже на наступний День захисників та захисниць пам’ятник стояв, але у зв’язку з тендерними процедурами, встановлення може затягнутися”.