Волинь Новини

Соцзахист дітей – вихід знайдено

Народний депутат Ірина Констанкевич разом із колегами депутатської групи «Партія «За майбутнє» підтримали Постанову № 6135 щодо створення центрального органу виконавчої влади в сфері захисту прав дітей – Державної служби України у справах дітей.
“Ця служба стане центральним органом виконавчої влади з формування та реалізації державної політики у сфері захисту прав дітей, діяльність якого спрямовуватиметься і координуватиметься Кабінетом Міністрів України. Наразі в Україні налічують ≈ 7,5 млн дітей”, – наголосила народний депутат Ірина Констанкевич.
💡
Ще у 2011 році Комітет ООН з прав дитини рекомендував Україні створити окремий орган державної влади вищого рівня, який мав би опікуватися питаннями захисту дітей, проте за десять років наша держава так і не спромоглася створити такий державний орган.
👍🏻Замість єдиного органу координації в сфері прав дітей  сьогодні їх два: Міністерство соціально політики та Національна соціальна сервісна служба.
“На жаль, це не вирішило проблемних питань реалізації державної політики захисту прав дітей на місцях, а лише увиразнило цю проблему та прискорило руйнацію всієї системи. Проблема із соцзахистом дітей – колосальна, вона не вирішувалась роками, криза лише поглиблювалась. Але вихід знайдеоно. Дякую парламенту за підтримку такої важливої ініціативи”, – переконана волинська нардепка.