Волинь Новини

Волинь інтенсивно відгороджується від Білорусі

Під час засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки обговорили заходи з мінімізації загроз, пов’язаних з ускладненням оперативної обстановки на українсько-білоруській ділянці державного кордону в межах Волинської області.

У зв’язку з виникненням соціальної надзвичайної ситуації регіонального рівня, 6-им прикордонним Волинським загоном Західного регіонального управління Держприкордонслужби у листопаді цього року здійснено ряд заходів з облаштування державного кордону на території області, зокрема, встановлюється загороджувальний паркан з використанням армованої сітки та колючої стрічки єгоза.

За словами командира загону Руслана Явтушинського, наразі прикордонний загін отримав 450 бухт єгози, яку спільними зусиллями придбали райдержадміністрації і територіальні громади області, 500 бухт придбані коштом Держприкордонслужби, ще 92 бухти закуплені за кошти субвенції з держбюджету.

Однак, за словами прикордонників, цього недостатньо для належного облаштування українсько-білоруської ділянки державного кордону, довжина якої в межах Волинської області становить 214 кілометрів.

Відтак, з метою ліквідації загроз надзвичайної ситуації та недопущення поширення її територією області, на засіданні Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийнято рішення виділити з резервного фонду обласного бюджету 2,5 мільйона гривень для облаштування державного кордону в межах Волині. За ці кошти вдасться закупити понад 1200 бухт колючої стрічки єгоза.