Волинь Новини

Волиняни вийшли на мітинг: що вимагають. ВІДЕО

Волинські підприємці беруть участь у масштабному мітингу в столиці.

Разом з ФОПами з різних областей України у вівторок, 30 листопада вони прийшли під стіни Верховної ради. Представники малого бізнесу вимагають підтримати напрацьовані радою підприємців законопроекти, що покликані не вводити в Україні тотальну фіскалізацію та обов’язкові касові апарати, а також осучаснити й спростити трудове законодавство, пише ІА Конкурент.

Мітингувальники вирушили від Верховної ради до офісу президента. ФОПи планують провести перформанс та продемонструвати, які суми надходжень до бюджету країни від малого бізнесу можуть бути втрачені в результаті неприйняття запропонованих напрацювань та законопроектів.

Основні вимоги підприємців такі:

  •  Визначити як невідкладні законопроекти, напрацьовані та/або підтримані робочими групами Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва при Президентові України та Радою. Ідеться про проєкт закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення порядку ведення обліку і застосування реєстраторів розрахункових операцій та зниження фіскального тиску на платників податків» (який передбачає перехід від широкої фіскалізаціі до фіскалізаціі окремих груп ризику), напрацьований Робочою групою з питань впорядкування використання РРО від Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва, створеною при Президентові Україні, та сформованою згідно з Указом No582/2020, напрацьований представниками бізнесу разом з експертами та готові до внесення на розгляд Верховної Ради України.
  • осучаснення та спрощення трудового законодавства (проєкти законів №5371 та №5388)
  • врегулювання питання ринкового нагляду (№5473)
  • при дистанційній торгівлі при сплаті на розрахунковий рахунок продавця за товари або послуги за допомогою платіжного терміналу або з картки фізичної особи покупця такий спосіб розрахунків дозволяє контролювати надходження коштів через розрахунковий рахунок та виключають необхідність додаткового контролю з обов’язковим використанням фіскальних РРО – необхідно скасувати обов’язкове РРО
  • демонополізація ринку платіжних послуг – врегулювання ставок еквайрингу в Україні

Організатори заходу – Коаліція Ради Міст «Захисти ФОП», та Альянс РОМБ (Регіональних Об’єднань Малого Бізнесу).