Волинь Новини

На Волині вчителька подала до суду за відсторонення

Суддя Рожищенського районного суду Наталія Шептицька вивчила матеріали цивільної справи за позовом вчительки до Комунального опорного закладу загальної середньої освіти «Рожищенський ліцей №3» про визнання незаконним та скасування наказу «Про відсторонення від роботи».

Про це йдеться в ухвалі суду від 17 листопада, передає Район.Рожище.

Окрім скасування наказу, освітянка вимагає поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.

Позовну заяву прийняли до розгляду та відкрили провадження у справі.

Нагадаємо, нині за постановою Кабінету Міністрів України, у закладах освіти невакцинованих педагогів відстороняють від роботи без збереження заробітної плати.

Як повідомили у Рожищенській міській раді, станом на 25 листопада з 917 працівників закладів освіти різних форм і категорій Рожищенської громади вакцинувалося 893, з них 830 повністю імунізовані, 63 отримали першу дозу.

16 освітян (14 вчителів, 2 працівників дошкільних закладів), які не щепилися, відповідно до постанови Кабміну, досі відсторонені від роботи.

При відкритті провадження у справі за позовом з матеріалів справи вбачається, що позивачка працює вчителькою географії і є заступницею директорки з виховної роботи.

За таких обставин, відповідач (ліцей) внаслідок розгляду цієї справи може набути права зворотної (регресної) вимоги до директорки в частині вимог про стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.

Суддя постановила прийняти до розгляду позовну заяву та залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, директорку Рожищенського ліцею № 3.

Розгляд справи здійснюватимуть у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін 13 грудня о 10:00.