Новини

Дитячий «ЛОР від Бога» вмер, працюючи – плиточником у Польщі: деталі смерті відомого лікаря

Стали відомі деталі смерті чудового дитячого лікаря Олега Самкова, про якого люди в соцмережах кажуть, що «Він був найкращим у Рівному та, можливо, в Україні».

Люди буквально признаються, що плачуть, взнаючи про смерть цього «Лікаря від Бога», який був змушений кинути роботу до якої лежала його душа і податися засвіти, аби заробляти гроші для родини – плиточником, передає Радіотрек.

ЩО КАЖЕ ГОЛОВНИЙ ЛІКАР ДИТЯЧОЇ

Педіатра Самкова добре знали, бо він працював у поліклініці Дитячої міської лікарні Рівного.

Микола Надейко – головний лікар цього мед закладу  каже, що всіма силами намагався повернути чудового педіатра з заробітків, але…

“Ні, Олег не працював у Польщі лікарем. Він уже пару років як працював на будівництві – плиточником. Минулого року це була Естонія, Швеція. Цього року от – Польща.

Олега я кликав повернутися, навіть намагався знайти для нього додаткову приватну практику, але… Як розумію родині дуже потрібні були гроші, а працюючи закордоном, він міг заробляти 2000 євро. Можливо більше.

В медицині тут, у Рівному, йому такі гроші заробити було практично неможливо.

Дуже шкода. Олег був надзвичайно світлою людиною, дуже позитивною: душа компанії, безвідмовний. Особливо по роботі, він людям ніколи не відмовляв. Часто сидів тут допізна, аж поки не приходив нічний сторож.

Це велика втрата. Його – всі дуже любили. Навіть не знаю хто міг його не любити”,- зазначив головний лікар.

Відомо, що сорокарічного Олега Самкова бачили ввечері напередодні смерті, і він виглядав добре. Ніщо не давало підстав думати про погане.

Мертвим, наступного ранку, близько 10.00, його знайшов співмешканець по костелу – теж чоловік з Рівного, з яким вони й працювали разом на будівництві.

Як нам кажуть, Олег лежав на боку, ніби спить.

Причиною смерті попередньо називають «снрцеву недостатність», хоча, приміром, ОБОЗРЕВАТЕЛЬ пише про тромб:

До слова, він помер уночі з 26 на 27 листопада. Просто ліг спати, а вранці не прокинувся. За словами знайомої родини, попередня версія смерті – відрив тромбу.

Очевидно, що остаточну причину смерті 40-річного Самкова може встановити розтин, але проблема в тому, що ця процедура вимагатиме часу та, напевно, коштів.

Як нам пояснили односельці з Кустина, де мешкає родина померлого:

“Там не все так просто у Польщі. Коли його знайшли то наїхало повно поліції – він же молодий чоловік.

Тепер його брат зі своєю дружиною за ним виїхали, щоб забрати тіло.

Якщо проводитимуть розтин, то там у Польщі якась черга на це. Тому невідомо чи буде розтин чи так вже заберуть і привезуть додому”, – розповідають односельчани.

Наскільки ми зрозуміли, страховка не покриває витрат на перевезення тіла (це має здійснювати спеціалізована фірма), бо в Олега Самкова буквально за кілька днів до смерті закінчилася віза.

“Він протермінував візу, тому й немає страховки на це перевезення. А коштує воно більш як 2000 євро. Там уже залежить від фірми та всіх обставин це перевезення”.

Вважається, що Олега Самкова до роботи закордоном змусили видатки на утримання родини та лікування сина 12 років, який має певні проблеми зі здоров’ям. Ще залишилося донька 6-7 років (першокласниця).

Раніше давалися номера картки дружини. Нині ж відомо, що Катерина припинила збір коштів. Кажуть, що їй психологічно важко в усій цій ситуації, хоча гроші їй, певна річ, не завадять:

Банк Аваль 5375 9800 6013 2429

ПриватБанк 5168757358033654  Самкова Катерина