Новини

Помер відомий мультиплікатор. ФОТО

В Росії помер відомий радянський мультиплікатор Костянтин Романенко. 72-річному чоловікові раптово стало погано на дачі у селі Труфанівка (Московська область).

Новину підтвердили рідні мультиплікатора. Причиною смерті вони назвали розрив аневризми в мозку, повідомило видання KP.ru у понеділок, 29 листопада. Уточнюється, що трагедія сталася ще 18 листопада, але відомо про неї не було, пише ІА Волинські Новини із посиланням на Обозреватель.

Романенко відпочивав разом зі своїм дорослим сином за містом, коли йому стало погано. Пенсіонер впав і знепритомнів, йому викликали швидку, але врятувати життя медикам не вдалося.

Дружина творця мультфільмів Ксенія Юріївна зауважила: Романенко продовжував творити й останніми роками, бо душі не чув у своїй роботі. Останнє, чим він займався, – оформлення дитячих книжок із казками зі старих мультфільмів у співавторстві із дружиною.

«Костя всією душею йшов у роботу, дуже любив те, чим займається. Художники малюють яскраві картини, персонажів, а мультиплікатори вдихають у них життя, змушують статичну картинку рухатися», – пояснила жінка

Романенко найбільш відомий завдяки мультфільмам про кота Леопольда. Як розповіла Ксенія, її чоловік подарував головному персонажу свої рухи.

«Пам’ятаєте сцену з «Дня народження кота Леопольда », де кіт йде з тортом у руках і пританцьовує? Я пам’ятаю, як Костя її створював. Він ходив у нас вдома по коридору, наспівував і пританцьовував, щоб зрозуміти як йдуть рухи тіла, а потім біг за стіл і перемальовував їх із себе», – повідомила вдова.

Крім «Дня народження кота Леопольда», «Скарба кота Леопольда», «Телевізора кота Леопольда», Романенко працював також над мультиками «Північна казка», «Філіпок», «Неперевершений Гоша», «Бюро знахідок» та іншими.