Новини

Польща виплачує солідні гроші на українських дітей: як отримати

Як  стало відомо, українці, які працюють у Польщі легально та мають картку побиту, щомісяця мають право отримувати на кожну неповнолітню дитину 500 злотих – приблизно 3,2 тис. грн.

Якщо діти мають лише матір або батька – виплата буде вищою, розповіла уповноважена президента польського міста Валбжих зі справ іноземців Ірина Реріх, передає Радіотрек.

“Картка дає право отримувати на кожну неповнолітню дитину щомісяця 500 злотих до їхнього 18-річчя. Також перед початком кожного навчального року на школярів у родині видають 300 злотих – на книжки, зошити, канцтовари.
Ще один бонус – можливість отримувати періодично ваучери на 500 злотих. Теж на кожну дитину.
Ці гроші можна витратити на зоопарк, готель, парк розваг, поїздку на море”, – повідомила Ірина Реріх.

Що таке Карта побиту?

Це дозвіл на тимчасове проживання і роботу в Польщі. Власники такого документу, окрім виплат на дітей, мають ще кілька бонусів:

“На час дії картки не потрібно носити в адміністрації документи від роботодавців аби підтвердити легальність перебування в Польщі. Головна перевага – з польською карткою побиту українець будь-коли може поїхати в Україну і потім легально повернутися в Польщу. Він вже не потребує віз, запрошень чи інших документів. Також може вільно їздити як турист країнами Шенгенської зони”, – додала пані Ірина.