Новини

У житловому будинку стався вибух, є загиблі. ФОТО, ВІДЕО

Проведена екстрена евакуація 62 мешканців постраждалого будинку та понад 20 мешканців сусіднього будинку.

За попередніми даними, внаслідок вибуху газу в 5-поверховому житловому будинку в місті Нова Одеса Миколаївської області один чоловік загинув і троє постраждали.

В ОДА повідомили, що загинув літній чоловік, якого евакуювали із сусіднього під’їзду. За попередньою інформацією, він помер від зупинки серця на фоні серцево-судинної недостатності.

Вибух попередньо класифікували як надзвичайну ситуацію техногенного характеру, місцевого рівня.

Двоє осіб можуть лишатися заблокованими.

Розгорнуто міський штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Новоодеської територіальної громади. Представниками Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України розгорнуто штаб для надання допомоги постраждалим.

Для проведення аварійно-відновлювальних та інших невідкладних робіт залучено 116 осіб та 27 одиниць техніки.

Водночас у ДСНС повідомили, що станом на 13:00 в ході демонтажу зруйнованих елементів будинку було виявлено непритомну жінку з квартири на 4 поверсі.

Там зазначили, що попередньо внаслідок вибуху постраждало 3 особи, які врятовані підрозділами ДСНС та передані медикам (в однієї особи попередньо перелом руки та пошкодження хребта, 2 особи в шоковому стані).

У ДСНС додали, що двоє осіб можуть лишатися заблокованими.

Довідка: У суботу о 09:20 у м. Нова Одеса в п’ятиповерховому житловому будинку стався вибух (попередньо побутового газу на 5 поверсі), внаслідок чого зруйновано дві квартири на 4-му та дві квартири на 5-му поверхах.