Новини

Польща збирається спростити умови для українських заробітчан: що потрібно знати

Як стало відомо, зміни передбачають спрощення легалізації для українців, які хочуть залишатися працювати в Польщі, пише «Європейська правда», передає Радіотрек.

«Нововведення мають заохотити закордонних працівників подавати заяву на дозвіл на тимчасове чи постійне проживання в Польщі до трьох років. Більше не вимагатимуть наявність задокументованого місця проживання в Польщі й постійного джерела доходу. Замість цього вистачить інформації про те, що заробіток закордонного працівника – не менший від мінімальної заробітної плати в країні», – йдеться в повідомленні.

На практиці це означатиме, що іноземець, який подає заяву на надання йому дозволу на тимчасове чи постійне проживання в Польщі, не має долучати до документів умови оренди житла чи документ, який підтверджує право власності на квартиру. Для підтвердження соціального забезпечення українцям достатньо буде надати договір працевлаштування із зазначеною зарплатою.

До слова, за зміни до законодавства ще має проголосувати Сенат – найвища палата польського парламенту. Потім документ надійде на підпис президенту Польщі. Зміни набудуть чинності через 14 днів із дня їхнього опублікування – приблизно в першому кварталі 2022 року.