Новини

Могли ампутувати ніжку: у п’яної матері вилучили 3-річну дитину

Працівники ювенальної превенції у селищі Глибока Чернівецької області вилучила в матері 3-річного сина через невиконання батьківських обов’язків. У жінки не вперше забирають дитину, однак цього разу матір планують позбавити батьківських прав.

Про  інцидент повідомив старший інспектор превенції Василь Урсу, передає Волинь-нова із посиланням на ZAXID.NET.

За його словами, в хлопчика під час перевірки виявили важкі опіки ноги. Її могли ампутувати, адже матір тривалий час не лікувала сина.

По дорозі ми купили йому печива, він був дуже голодний. В реанімаційному відділенні йому надали допомогу.

Працівники превенції навідувалась до родини декілька разів на місяць, адже родина перебувала на обліку, як неблагополучна. Матір виховувала сина сама, також у жінки є старший 16-річний син. В четвер, 26 листопада, інспектори вкотре навідались до сім’ї. Під час перевірки вони виявили нетверезу матір та брудного 3-річного хлопчика з опіками ноги.

«Дитина обпекла ногу від пічки, та матір не звернулась до лікаря. Хлопцю одразу викликали швидку й госпіталізували до лікарні. По дорозі ми купили йому печива, він був дуже голодний. В реанімаційному відділенні йому надали допомогу. За словами лікаря, ногу хлопчики могли ампутувати, оскільки рана почала гноїтись. Зараз його перевели в дитяче відділення, він там перебуває зі старшим братом», – розповів Василь Урсу.

За словами поліцейського, на матір склали адмінпротокол за ч. 2 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Начальниця служби в справах дітей Нікаєла Заіц вже підготувала документи про позбавлення батьківських прав матері, щоправда, через рік вона зможе повернути дітей.

Наразі після одужання 3-річного хлопця передадуть до дитячого будинку, а старшого 16-річного хлопця погодився прийняти рідний батько.