Волинь Новини

У Луцьку приватна фірма захаращила двір поблизу житлового будинку

У Луцьку в районі Київського майдану приватна фірма перетворила комунальну землю на стихійне сміттєзвалище.

Про це «ВолиньUA» інформують читачі.

За адресою Рівненська, 1, що в районі Київського майдану приватне підприємство «Агенство нерухомості «Добробут» перетворило на місце де панує сміттєвий хаос. В дворі, поблизу будинку №1, поряд із дитячим майданчиком, знаходиться покинуте на призволяще територія, яка важко нагадує місце, де розпочали будівництво. Розкидана цегла, сміття – те що задавалось порушує умови благоустрою міста.

 

Такі речі скоріше нагадують земельну схему із захвату землі під одну особу. За вказаною адресою знаходиться фундамент, тобто 4% початку будівельних робіт. Отож першочергове право на комунальну землю тепер має власник будівництва, тобто «Агенство нерухомості «Добробут». І мова йде про майже 3 сотих землі, з комерційним призначенням 03.10 Для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку).

Нагадаємо, що земля є комунальна, тобто власниками є луцька громада. Майно оформлено 25 лютого 2019 року.

Власником майна є «Агенство нерухомості «Добробут», де серед засновників є МАМЧУР ЛІЛІЯ МИКОЛАЇВНА, яка проживає Підгайцях. Ще згадується ця панянка серед власників фірми «ВОЛИНЬТУРСЕРВІС», де також співвласником є Коротя Мирослав Іванович, він же керівник АТ «Волиньгаз».

Також, «Агенство нерухомості «Добробут» є співвласниками ПТ «ЛОМБАРД «ДОБРОБУТ».

До слова, нещодавно депутати Луцькради погодили продаж землі комунальної власності під майном, поряд із цим занедбаним фундаментом, за майже 200 тисяч гривень за 4 сотки. Тоді, як на ринку землю під комерцією в місті продають за декілька разів вищою ціною. Невже вартість комунальної землі така мізерна? Чи хтось намагається в обхід аукціону, через оренду землі, отримали ласі куски міської землі – практично за безцінь.

Червоним кольором позначено територію, яку захватило «Агенство нерухомості «Добробут», а жовтим – землю яку продали під приміщенням за майже 200 тисяч гривень.