Волинь Новини

На Волині хочуть виплачувати особистим господарствам з трьома коровами до 1 тис. грн на голову

На Волині працюють над збільшенням сімейних фермерських господарств. При цьому вважають за потрібне підтримувати й особисті господарствам, що утримують три і більше корів.

Про це розповів начальник управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко, передає «Громадське інтерактивне телебачення».

За його словами, за два роки у Волинській області зареєстровано 18 сімейних молочних ферм – і юридичні особи, і фізособи-підприємці. Цього року вони вже скористалися державною підтримкою. Цьому сприяє «УкрМілкІнвест», який інвестує в створення сімейних молочних ферм, додав Юрій Горбенко.

«На державному рівні юридичних осіб підтримують, а ми вносимо пропозицію на наступний рік, щоб особистим господарствам, що мають три і більше корів і які не є юрособами, також давати до 1 тис. грн на кожну корову. Сподіваюсь, що депутати нас підтримають, – зазначив він. – В області є понад 1 тис. особистих господарств, які утримують три і більше корів».

Таким чином особисті господарства підтримують як фізосіб і поступово готуватимуть до реєстрації як сімейні фермерські господарства, додав Юрій Горбенко. Тоді вони вже матимуть змогу користуватися державними преференціями.