Волинь Новини

Через ревнощі волинянин ледве не викрутив руку своїй подрузі

Чоловіка судили й оштрафували за домашнє насилля.

На днях Любешівський районний суд розглянув  справу про притягнення мешканця громади до кримінальної відповідальності за домашнє насилля. Про це Район.Любешів дізнався з постанови суду від 12 листопада.

Суд встановив, ідеться в постанові, що 24 квітня 2021 року, близько 11:50 години, цей громадянин на території домогосподарства потерпілої, приревнувавши, схопив її за руку, заламав за спину й став здавлювати та викручувати.

У судовому засіданні обвинувачений розповів, що зустрічався з потерпілою, але йому  стало відомо про її зраду. Щоб з’ясувати стосунки, він приїхав до будинку, де вона проживає. Під час розмови з ним жінка тримала в руках телефона, на який приходили повідомлення. Аби подивитися, з ким вона спілкується, намагався відібрати телефона, якого не хотіла йому показувати.

За розповіддю потерпілої,  вона з обвинуваченим певний період перебувала в близьких стосунках, але згодом між ними виникла неприязнь. Коли він прийшов на подвір`я її будинку, вона розмовляла телефоном з іншою особою. Під час розмови з обвинуваченим вона повідомила йому, що їхнім стосункам кінець, після чого він став їй  погрожувати. Намагався вирвати телефона, викрутивши руку, від чого вона відчула хрускіт і біль.

Коли обвинувачений пішов з двору, потерпіла зателефонувала до поліції.

Вислухавши ще пояснення свідків та дослідивши інші матеріали справи, суд  визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 126 Кримінального кодексу України (домашнє насилля), й штрафував на 850 гривень.