Волинь Новини

Червона зона: на Волині високий рівень госпіталазації

На Волині фіксують зниження показника завантаженості ліжок та виявлення нових випадків захворювання на COVID-19 серед населення. Утім, все ще високим залишається рівень госпіталізації.

Про це під час брифінгу 22 листопада розповіла заступниці голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, – повідомляє ІА Волинські новини.

З її слів, станом на 22 листопада на території області виявили 340 нових випадків інфікування на COVID-19.

За попередню добу недугу здолали 277 волинян, натомість 10 – померло.

Станом на сьогодні у лікувальних закладах області наповненість ліжок становить 57%, із доступом до кисню – 47,5% .

«По цьому показнику ми вже виходимо із «червоної» зони. Водночас на Волині все ще високий рівень госпіталізації – 78,2-76,9 випадків на 100 тисяч населення. А для виходу із «червоної» зони епіднебезпеки цей показник повинен знизитися до 60%. Також завищеним є коефіцієнт виявлення нових випадків захворювання, який протягом останнього тижня він коливався від 21,3 до 21,9% при необхідних 20%. Сьогодні ми відмічаємо зниження показника завантаженості ліжок та виявлення нових випадків захворювання серед пацієнтів. Більша кількість волинян виписуються, ніж поступають до лікарень. І це тішить», – зазначила спікерка.

Вона додала, що протягом останньої доби на території області на COVID-19 захворіло 23 дитини і 3 медичних працівника.

«Непокоїть ріст захворюваності серед дітей. Він становить 13% у порівнянні з минулим тижнем», – зауважила посадовиця.

З її слів, за минулий тиждень коронавірусна інфекція забрала життя у 114 волинян, а це – ознака того, що перебіг хвороби є важким та небезпечним.

Загалом з початку панедмії від COVID-19 померли 1851 мешканців області.