Волинь Новини

Що планують зробити у Луцьку на місці незаконно встановлених конструкцій

У нову програму щодо демонтажу незаконно встановлених конструкцій у Луцьку ввели пункт про відновлення благоустрою. Так хочуть вирішити питання впорядкування територій після знесення старих гаражів чи парканів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності, пише ІА Волинські Новини.

Директорка департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Юлія Сиротинська повідомила: дуже часто після проведення демонтажів території залишаються не впорядкованими. Тож пункт про наведення належного рівня благоустрою, виконання робіт з озеленення включили до Програми впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій в Луцькій міській територіальній громаді на 2022 – 2024 роки.

«Наприклад, в гаражах робили підкопи, підвали. Є території після демонтажів, де гаражі зняли, а підвали залишилися. Після завершення демонтажів будуть проведені заходи з відновлення благоустрою. Після знесення спецтехніка вирівняє землю, буде засіяна трава, буде естетично привабливий вигляд. Щоб не було так, що зняли теплиці, демонтували паркани, а там то помідори залишилися, то ще щось», – провадить Сиротинська.

З її слів, під час вибору підрядників, які будуть проводити демонтажі, буде поставлено умову, щоб вони мали й спецтехніку для вирівнювання землі.

Директор департаменту ЖКГ Микола Осіюк додав: це питання давно на часі, адже після демонтажів неодноразово надходять скарги і прохання навести лад на території.

«Ми мусимо шукати кошти, засипати ями, впорядковувати», – зауважив він.

Загальний обсяг фінансування програми на три роки складає 6 мільйонів гривень. На 2022 рік – 2,5 мільйона гривень, з них 2 мільйони на організацію та проведення демонтажу, 300 тисяч на зберігання тимчасових споруд та конструкцій та 200 тисяч на прибирання та вивіз сміття, яке залишається після проведення демонтажу.