Новини

Хто запобіг вбивству підприємця, якого конкурент «замовив» за ₴100

Правоохоронці запобігли замовному вбивству підприємця. Кілера, посередника та інших причетних осіб затримали.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Одеській області, передає Укрінформ.

«Чоловіка, діяльність якого пов’язана з ринком продукції водних біоресурсів, за 100 тис. грн намагався прибрати конкурент. Щоб реалізувати злочинний намір звернувся до так званого кримінального авторитета, який перебуває у виправній колонії за викрадення людини, вимагання та розбійні напади. А той, скориставшись своїми зв’язками на волі, підібрав кілера й посередника, який безпосередньо мав організувати злочин», – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що реалізувати наміри зловмисникам, раніше судимим за тяжкі злочини, завадили працівники Управління міграційної поліції Одещини. Правоохоронці встановили, де, коли та в який спосіб зловмисники планували вбивство бізнесмена, і попередили його. Щойно виконавець злочину приїхав по потерпілого на ринок, де той працював, його затримали.

До участі в спецоперації були залучені бійці батальйону поліції особливого призначення.

Водночас затримали й інших осіб, причетних до правопорушення. У їхніх оселях, автомобілях, а також у в’язничній камері провели обшуки: вилучено мобільні телефони, флеш-накопичувачі, чорнові записи, та інші докази причетності до організації вбивства підприємця, а також зброю, гранату й наркотики.

Дії зловмисників кваліфіковані як замах на вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою. Фігуранти затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Їм загрожує позбавлення волі від десяти до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

Зловмисників також притягують до відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та незаконне зберігання наркотичних засобів.