Волинь Новини

Що робити з 1000 гривень від президента?

В ефірі телеканалу «НАШ» обговорили останню ініціативу Президента України.
💭Учора президент України Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто отримає два щеплення від коронавірусу, отримає від держави тисячу гривень.
За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр. Звичайно заохочувати громадян до щеплення потрібно. Зрештою, ми бачимо, що такі практики є за кордоном і в окремих містах України. АЛЕ є чимало але…щодо механізмів реалізації.
Вважаю, що заохочення для вакцинованих мало бути більш продуманим та логічним. Чому? Бо ця ініціатива не працюватиме для багатьох категоріях українців: пенсіонерів, жителів сільських територій, які не завжди мають доступ до інтернету, не усі є власниками смартфонів… Я вважаю, що більш доцільним було б дати можливість людям кожному особисто визначати, на що витрати 1 тис гривень, чи на борг за комуналку, чи на ліки, чи продукти харчування, а можливо, і для візиту в кіно…”, – наголосила народний депутат Ірина Констанкевич.
Ірина Констанкевич разом з колегами депутатської групи «Партія «За майбутнє» вважають, що більш доцільно було скерувати ці кошти на нагальні потреби і продумати механізми їх скерування ( пенсійна картка, до прикладу, чи стипендіальна).