Волинь Новини

Від початку пандемії на Волині найбільша кількість смертей від COVID-19 за добу: як працюють морги

За попередню добу від наслідків коронавірусної хвороби померли 32 волинян. Це – найбільша кількість летальних випадків від початку пандемії, — каже заступниця директора обласного центру контролю і профілактики хвороб Лариса Дудковська.

Померлих від ускладнень коронавірусної хвороби везуть на розтин до моргів, що діють на території обласної та міської клінічних лікарень у Луцьку.

З обсягами роботи через збільшення кількості смертей від коронавірусу тут справляються, — розповідає патологоанатом обласного бюро Юрій Котельчук. Додає: нині в морзі обласної клінічної лікарні – троє небіжчиків, переповненим морг за час пандемії не був.

Від початку пандемії на Волині найбільша кількість смертей від COVID-19 за добу: як працюють моргиСуспільне Волинь

Луцький спецкомбінат соціально-побутового обслуговування – підприємство, що займається похованням померлих. Його керівник Василь Цетнар говорить, що кількість поховань людей, які померли від ускладнень після коронавірусу росте щомісяця.

Померлих від COVID-19 забирає з моргу і ховає спеціальна бригада, — каже працівниця спецкомбінату Світлана Труш. Ховають померлих від ковіду у поліетиленових пакетах.

“В основному помирають особи старше 60 років, це становить майже 80% від усіх смертей. Серед них і рівень вакцинації – найнижчий, до 98% нещеплених осіб серед померлих”, — каже заступниця директора обласного центру контролю і профілактики хвороб Лариса Дудковська. З її слів, за першу половину листопада в області зафіксували 247 смертей від COVID-19. За жовтень на Волині від цієї недуги померла 261 людина.