Новини

Ціна на популярні автомобілі в Україні може зрости на 5-15% – експерт

Як стало відомо, в Україні вартість вживаних автомобілів може суттєво зрости.

Про це в коментарі для UBR розповів експерт Володимир Валуйський, передає Молодий Буковинець.

Так, за підсумками жовтня лідерами продажів на внутрішньому ринку України залишається Daewoo Lanos, а серед пригнаних із Європи та США – Volkswagen Passat. До трійки лідерів продажу жовтня серед вживаних автомобілів увійшли:

Daewoo Lanos, який можна було купити за середньою ціною $3100;

Volkswagen Passat – близько $11 600;

Skoda Octavia, вартість якої в середньому становила $7000.

Зазначається, що підсумковий цінник кожної з позицій формувався з року випуску, стану, пробігу, літражу двигуна та інших характеристик. Активно купували інші бюджетні марки – Volkswagen Golf, ВАЗ 2109/99, Renault Megane, Chevrolet Aveo/Vida, Ford Focus, Opel Astra і Skoda Fabia.

Валуйський також наголосив на тому, що попит на варіанти до $5000 серед його клієнтів за останній місяць збільшився у кілька разів. Істотну частку українського ринку старих автомобілів займають і імпортовані з Європи та США автомобілі.

Щодо цін, уточнює експерт, у проміжку місяць-два покупці різниці не побачать. Тому, наразі найкращий час придбати машину з пробігом, поки її вартість не підвищилася. Але якщо порівнювати їх із минулим роком – ціни на популярні моделі зросли на 5-15 % залежно від сегмента. Тому він припускає, що є всі підстави чекати на наступний рік аналогічного подорожчання.