Волинь Новини

У ВНУ відкрили сучасний полоністичний кабінет

Середовище формує людину, мотивує, надихає до творчих починань. І не завжди це повинен бути строгий академічний простір, бо майбутнє за асиметричним мисленням, мультитаскінгом та якісними навчальними приміщеннями.

Керуючись такими засадами, ректорат Волинського національного університету імені Лесі Українки та кафедра полоністики і перекладу за підтримки Генерального консульства РП у Луцьку реалізували спільний проєкт – аудиторія 212 факультету філології та журналістики перетворилася на полоністичний кабінет імені Юзефа Лободовського.

Відкриття оновленого простору, який стане універсальним місцем для навчання та дозвілля студентів, відбулося 12 листопада.

pracownia 2

pracownia 3

pracownia 6

Ця подія, за словами декана факультету Лілії Лавринович, стала справжньою родзинкою Тижня факультету, який тривав 8–12 листопада.

У заході взяли участь Генеральний консул РП у Луцьку Славомір Місяк, віцеконсул Тереза Хрущ, яка була ініціаторкою створення такої аудиторії, ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось, проректори Наталія Благовірна і Юрій Громик, студенти і викладачі.

Професор Адам Регевич, завдяки якому університет нині реалізує програму «Подвійний диплом» із Природничо-гуманітарним університетом імені Яна Длугоша в Ченстохові, з нагоди відкриття кабінету прочитав лекцію. Викладач завжди дивує надзвичайно цікавими викладами та неординарним підходом до їх презентації. Цього разу він запропонував слухачам тему «Вибач, Польщо. Ментальний дискурс у новітній літературі та культурі». Присутні мали можливість подискутували про сталі елементи культури в Польщі та їх відображення в літературі й культурі.

Ще одну лекцію «Співвідношення минулого та сучасного у кримінальних романах Марека Краєвського» прочитав син професора Павел Регевич, показавши абсолютно новий кут зору сприйняття жанру криміналу.

pracownia 7

pracownia 8

pracownia 9

pracownia 10

pracownia 4

pracownia 5

pracownia 11

pracownia 12

pracownia 13

Анна ЗОТОВА,
студентка І курсу магістратури ВНУ імені Лесі Українки
Фото: Дмитро БАЙДА