Волинь Новини

Вивантажують під ноги: волиняни скаржаться на пересувні поштові відділення

Жителі громад Волині скаржаться на роботу пошти на колесах.

Про це стало відомо під час засідання кооординаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Волинської обласної ради, пише ІА Волинські новини. 

В «Укрпошті» вирішили, що у тих селах, де проживає менш ніж 1200 людей, не потрібні поштові відділення, туди пресу довозитиме пошта на колесах.

Однак не всі волиняни задоволені такою послугою, наголосила депутатка обласної ради Оксана Філіпчук.

«Нещодавно проводила прийом в Копачівській громаді, де лишилося одне поштове відділення. У п’яти старостинських округах були скарги на мобільні пересувні бригади. Автівки не дотримуються графіка, приїжджають із запізненням, люди, незважаючи на погоду, стоять і чекають на них. Пресу та квитанції вивантажують під ноги і починають там перебирати. Може, десь в громадах усе гарно, але в селі Оляники так відбувалося», – повідомила вона.

Крім того, якщо раніше листоноші ходили оселями і збирали передплату, сьогодні ж її не здійснюють, адже мешканці не знають, чи вчасно до них привезуть газети.

У відповідь на зауваження директор Волинської дирекція АТ «Укрпошта» Іван Люсак повідомив, що в Копачівці планують залишити повноцінну ставку, аби працівник автоматизовував дані, щоб люди могли отримати послуги в режимі онлайн. Щодо неналежної роботи пошти на колесах, він пообіцяв з’ясувати, яка ситуація, і перевірити озвучені факти.