Волинь Новини

У волинській лікарні завдяки новітній офтальмологічній системі прооперували 66 пацієнтів

Як стало відомо, завдяки офтальмологічній мікрохірургічній системі останнього покоління Stellaris, прооперували ще 14 пацієнтів Нововолинської лікарні.

Про це йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці., передає Район. Іваничі.

Найбільш безпечна і ефективна методика лікування катаракти – це безшовна факоемульсифікація з імплантацією інтраокулярної лінзи (штучного кришталика). За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, операція із заміни кришталика, якщо стан сітківки і зорового нерва буде хорошим, дозволить відновити 100%-й зір.

Офтальмологічне відділення КНП «НЦМЛ» оснащене власною операційною, наявний кваліфікований персонал. А відтак – можливість до- та післяопераційного догляду для пацієнтів.

Перед операцією пацієнти обов’язково проходять комплексну передопераційну діагностику з консультативним висновком лікаря-офтальмолога. За потреби – надаються консультації інших спеціалістів.

Діагностика включає наступні діагностичні обстеження:

  • визначення гостроти зору;
  • вимірювання очного тиску – тонометрія по Маклакову;
  • стереобіомікроскопію – огляд очного дна за допомогою щілинної лампи з використанням лінз Volk;
  • визначення заломлюючої здатності рогівки;
  • вимірювання оптичної сили лінзи та прогноз моделі штучного кришталика.

Операція є цілком безпечною і вважається найменш травматичною. Триває всього 10-15 хвилин під місцевою анестезією з використанням високоточного ультразвукового устаткування.

Необхідний розмір кришталика для кожного окремого пацієнта розраховується індивідуально за спеціальною математичною формулою. Завдання лікаря точно і вірно виконати вимірювання параметрів ока і ввести ці дані до спеціального приладу, який автоматично проведе обчислення оптичної сили ІОЛ.

Для імплантації використовують тільки кращі сертифіковані в Україні моделі інтраокулярних лінз (ІОЛ) від відомих світових виробників Америки та Франції.

До слова, на консультацію до офтальмологів можна записатися за тел. 093 252 23 23 (лікарка-офтальмологиня Хлап Катерина Віталіївна

З моменту появи сучасного обладнання в КНП «НЦМЛ» прооперували 66 пацієнтів.