Важливо Волинь Новини

Оголосили жовтий рівень небезпеки: прогноз

На цих вихідних – 13-14 листопада  Україну огорнуть тумани.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

«До України вже підповзає ядро антициклону із високим тиском усередині. Високий тиск зумовить притискання повітря до землі, а нічні прояснення призведуть до інтенсивного нічного вихолодження земної поверхні. Такий осінній процес створить завісу із густих туманів практично по всій Україні!» – йдеться у повідомленні.

На вихідних вітер буде слабким та часто змінюватиме напрямок, тому тумани довго не розсіюватимуться. Найбільш густі тумани очікуються в Карпатському регіоні.

Температура вночі від 4° тепла до 2° морозу, в долинах Карпат навіть до 9° морозу, в той час як на високогір’ї тепліше: 0-5° тепла. Вдень 5-10° тепла, на півдні країни, Прикарпатті та Закарпатті до 13°.

13 листопада вночі та вранці в Україні туман, видимість 200-500 м (І рівень небезпечності – жовтий)

Як зазначають синоптики, видимість погіршуватиметься вже сьогодні, і звечора на заході країни почнуть утворюватись тумани. Зона туманів поступово збільшуватиметься, і охопить майже всю країну, окрім крайнього сходу. Тумани протримаються всю ніч та ранок, а в окремих районах Київщини, Чернігівщини, Черкащини, Полтавщини залишаться і на день.

«13 листопада вночі та вранці в Україні туман, видимість 200-500 м (І рівень небезпечності – жовтий)», – йдеться у попередженні.

На завтрашній вечір туманна зона зміститься на схід, тож у недільну ніч туманами буде оповите Лівобережжя, а на решті території країни вони будуть локальними.