Важливо Волинь Новини

“Законопроект про профосвіту – законопроект можливостей”, – Ірина Констанкевич

Сьогодні на засіданні Ради з питань розвитку професійної (професійно-технічної) освіти презентували напрацьований робочою групою на базі профільного комітету ВРУ законопроєкт «Про професійну освіту та професійне навчання».
Про це йдеться на офіційній сторінці народного депутата Ірини Констанкевич у мережі Facebook
“Я назвала цей законопроєкт «вікном можливостей». Можливостей не лише профосвіті вийти на новий рівень, головне – економіці відновитися через наповнення ринку праці якісними спеціалістами. Найголовніше, що пропонуємо і що вкрай необхідно – це державна субвенція на профосвіту, яка знаходиться на обласних бюджетах. Без цього закон не запрацює”, – зазначила нардеп.
Під час виступу Ірина Констанкевич на одній ключовій умові – ринок праці потребує сучасного кваліфікованого робітника, фахівця, спеціаліста – але сучасного навченого на новому обладнанні! Вікно можливостей може й так і не відкритися, адже, щоб виплатити стипендію учням закладів профтехосвіти з бюджету Волинської області треба додатково 70 млн грн, а це двічі більше аніж у 2021р.!!!
“Дякую усім колегам з робочої групи, хто дев’ять місяців щоденно по 3 години працював над законопроєктом і голові підкомітету народній депутатці Ользі Коваль за якісну, фахову робота. Дякую колегам із Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ», спільно з якими було напрацьовано і внесено законопроєкт «Про професійну освіту» у 2019 р. На його основі постав новий консолідований варіант. Працюємо далі”, – зазначила Ірина Констанкевич.