Волинь Новини

Волинські школярі потруїлися: що відомо про стан дітей

У школі в селищі Маневичі, що на Волині, вранці 11 листопада 15 школярів надихалися перцевого газу та потрапили до лікарні. Це сталося на території місцевого ліцею № 1, де двоє школярів розбризкали отруйну речовину з балончика в порожньому класі.

Перцевий газ із балончика розпиляли двоє підлітків,  повідомили в секторі комунікації поліції області, – передає Суспільне.

Як з’ясувала слідчо-оперативна група, учень 9 класу разом з однолітком розпилили у класі перцевий балончик, після чого в приміщенні з’явився відчутний сторонній запах. Школярі вирішили провітрити клас та відчинили вікна та двері у класі. У результаті, кажуть поліцейські, речовина поширилася на коридор, повз який проходили інші учні.

Усіх дітей, котрі поскаржилися на погане самопочуття, госпіталізували до місцевої лікарні. Як розповів Суспільному завідувач центральної оперативної диспетчерської швидкої на Волині Станіслав Лінік, отруєння перцевим газом зафіксували у 15 учнів.

“Зі школи було транспортовано до лікувального закладу 15 дітей, потім ще виїжджали до двох дітей додому. Хворі були госпіталізовані з алергічними проявами, але основне – це отруєння перцевим балончиком, немедикаментозне отруєння”, – зазначив медик.

Директор Маневицької багатопрофільної лікарні Олег Бегаль повідомив телефоном Суспільному, що госпіталізованим від 11 до 13 років.

“Їх оглянули черговий лікар, педіатр і реаніматолог. Десятьох після надання допомоги, зокрема протиалергічних препаратів, відпустили додому, а ще п’ятьох залишили під наглядом у лікарні”, – зазначив директор медзакладу.

Зі слів Олега Бегаля, частина дітей скаржилася на загальну слабкість, запаморочення, сльозотечу та пирхоту в горлі.

“П’ятеро дівчат, у яких зранку були скарги на важкість дихання та пирхоту в горлі, ми залишили під наглядом на день. Також їх оглянув лор та окуліст. Скарг у пацієнток уже немає, але зачекаємо появи їх батьків і тоді відпустимо додому”, – додав директор лікарні.

За інформацією поліції області, наразі триває перевірка, після проведення якої визначать міру відповідальності для підлітків, які вчинили правопорушення.