Новини

Від коронавірусу померла вагітна жінка: пила таблетки та зверталася до лікаря

У реанімації лікарні Львова померла 23-річна жінка, яка була на 14-му тижні вагітності. Медики клінічної лікарні намагалися врятувати жінку близько тижня, проте її стан погіршувався дуже швидко.

Про це пише Волинь24 із посиланням на Твоє місто“.

Жінка поступила до лікарні після того, як тривалий час хворіла вдома, мала високу температуру, приймала парацетамол, зверталася до сімейного лікаря, проте її стан дуже швидко погіршувався.

“Її госпіталізували у дуже важкому стані із вираженою прогресуючою дихальною недостатністю”, – розповіла завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії медзакладу Наталія Матолінець.

В реанімації жінка перебувала близько тижня, з першого дня поступлення лікарі боролися за її життя. Показники сатурації у неї були у межах 70-80, тому її перевели на неінвазивну штучну вентиляцію легень, та підключили всю можливу терапію, яка можлива для вагітних жінок.

Лікарі переконані, якби жінки уважніше ставилися до свого здоров’я, дотримувалися карантину, та поспілкувалися зі своїм сімейним лікарем і отримали дозу вакцинації, цієї смерті, можливо, не було б.