Волинь Новини

У Луцьку перевірили чи вакциновані працівники та жильці готелів

У Луцьку поліцейські та посадовці перевірили, як працюють деякі готелі міста в умовах “червоної” зони карантину. Порушень не виявили, – розповів Суспільному заступник начальника управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Андрій Ткачук.

Перевірку проводила група з моніторингу: поліцейські, посадовці облдержадміністрації та контролюючі органи. Усього 6 осіб.

В готелі “Профспілковий” розпочали перевірку з працівників на наявність повного курсу щеплень від коронавірусу.

У Луцьку перевірили чи вакциновані працівники та жильці готелівСуспільне Волинь

Перевірка в готелі “Профспілковий”

Як розповів директор готелю Валерій Авдасєв, увесь персонал має COVID-сертифікати. За ніч і вчорашній вечір в “Профспілковому” нових гостей не заселяли.

Наступним перевірили готель “Світязь”. На роботі застали чотирьох працівників і одного гостя. На рецепції представникам рейдової групи показали копію документів про щеплення.

У Луцьку перевірили чи вакциновані працівники та жильці готелівСуспільне Волинь

Перевірка у готелі “Світязь”

Зі слів заступниці керуючого готелем Катерини Савич, наразі четверо працівників мають “зелений сертифікат”, решта – “жовтий”. На зміні були присутні лише ті, хто повністю вакцинований.

“Завтра, наступна зміна, будуть мати ПЛР-тест, який сьогодні зробили, що в них немає коронавірусної інфекції”, – зазначила заступниця керуючого готелем.

У Луцьку перевірили чи вакциновані працівники та жильці готелівСуспільне Волинь

Рейдова група в готелі “України”

Завершили перевірку в готелі “Україна”. Як розповіла Суспільному менеджерка Ірина Каліщук, через те, що Волинь з 8 листопада потрапила до “червоної” зони, в готелі скасували проведення кількох конференцій.

Перевірки у готелях були профілактичного характеру, – розповів начальник сектору превентивної комунікації Луцького районного управління поліції Василь Климюк. З його слів, наразі рейдові групи, крім готелів, також перевіряють місця найбільшого скупчення людей: ТРЦ та заклади громадського харчування.