Новини

“Ми не витримаємо, плюємо на все і підемо”: українські лікарі б’ють на сполох через COVID-19

У Рівненській області склалася критична ситуація з поширенням коронавірусу. Так, за минулу добу додалося 818 нових хворих на коронавірус, 22 людини померли. Медики міської лікарні не витримують навантаження та готові плюнути на все та піти.

Про це в ефірі телеканалу Рівне 1 заявив головний лікар міської лікарні Євген Кухарчук.

За його словами, лікарні заповнені на 73 відсотки, існує нестача місць із киснем. Водночас він наголосив на падінні темпів вакцинації.

“Жоден хворий, який прищепився, не помер. Я дуже всіх прошу, колеги, зверніть увагу на цю справу. Ми не витримаємо, ми просто не можемо витримати. Плюнемо на все і підемо, залишимо лікарню”, – наголосив він.

Головний лікар закликав громадян вакцинуватися проти коронавірусу, щоб зупинити його поширення.

Міський голова Олександр Третьяк зазначив, що у Центральній міській лікарні вже не вистачає санітарів для вивезення тіл померлих.

“Фактично головний лікар лікарні сам особисто займається вивезенням, даруйте, померлих тіл (…) Якщо кількість хворих перейде цю межу, різко стрибне, і буде колапс у системі охорони здоров’я, люди по вулицях, по будинках, по місту просто будуть помирати, даруйте, як мухи… І нам не буде як їх рятувати”, – сказав він.